flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Протидію домашньому насильству в період війни та відновлення з урахуванням потреб різних цільових груп обговорили на засіданні Урядової комісії за участю в. о. голови ККС ВС

14 червня 2023, 09:00

В. о. голови Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду Надія Стефанів взяла участь у засіданні Комісії з питань координації взаємодії органів виконавчої влади щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.

Із вітальним словом виступила перша леді України Олена Зеленська. Засідання відбулось під головуванням Віце-прем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної. До обговорення в межах засідання долучилися, зокрема, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець, Генеральний прокурор Андрій Костін, міністри, члени Комісії, представники міжнародних організацій та громадських об’єднань.

Учасники заходу окреслили актуальні питання протидії домашньому насильству в період війни та відновлення з урахуванням потреб різних цільових груп, а також можливі шляхи їх практичного вирішення і залучення міжнародної підтримки в цій сфері. Йшлося, серед іншого, про заходи запобігання домашньому насильству та подальші спільні кроки, що будуть спрямовані на захист прав постраждалих від такого насильства.

Фото – із сайту Офісу Генерального прокурора.