flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У ККС ВС обрали секретаря Другої судової палати та суддів до складу об’єднаної палати

12 червня 2023, 21:30
12 червня 2023 року в Касаційному кримінальному суді у складі Верховного Суду було вирішено низку кадрових питань. Так, збори суддів Другої судової палати обрали секретарем цієї палати Наталію Білик. До цього Другу судову палату очолювала Валентина Щепоткіна, яка 27 квітня 2023 року звільнилася у відставку.
Також збори суддів Касаційного кримінального суду у складі ВС делегували до об’єднаної палати ККС ВС трьох суддів: секретаря Другої судової палати Наталію Білик, секретаря Третьої судової палати Германа Анісімова та суддю цієї палати Юрія Луганського.
Збори суддів ККС ВС внесли зміни до переліку суддів, обраних уповноваженими здійснювати кримінальне провадження щодо неповнолітніх, а також перерозподілили кримінальні провадження (справи) і матеріали, які перебували на розгляді суддів, що пішли у відставку, та судді Станіслава Кравченка, обраного Головою Верховного Суду.
Крім того, за результатами двох турів таємного голосування жоден із кандидатів, які претендували на посаду голови Касаційного кримінального суду у складі ВС, не набрав необхідної кількості голосів. Тому розгляд питання щодо обрання голови ККС ВС відбудеться на наступних зборах суддів, які заплановано на 19 червня 2023 року.