flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Пленум Верховного Суду щодо вирішення питання про висловлення недовіри Голові ВС відбудеться 16 травня о 15:30

16 травня 2023, 15:29

У зв’язку з оприлюдненням НАБУ та САП в ЗМІ повідомлення про ймовірне вчинення Головою Верховного Суду корупційних діянь, заподіянням шкоди авторитету Верховного Суду та зниженням довіри громадян до суду, ініціативна група суддів Верховного Суду на підставі ст. 41 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» внесла подання про висловлення недовіри Голові Верховного Суду. Це подання підписало 138 суддів ВС.

Відповідно до ст. 41 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», питання про висловлення недовіри Голові Верховного Суду розглядається Пленумом Верховного Суду за поданням не менш як однієї третини від складу Пленуму ВС. Для проведення Пленуму ВС з питання висловлення недовіри Голові Верховного Суду судді створюють організаційний комітет та призначають його голову і заступника.

За рішенням Пленуму ВС до організаційного комітету ввійшли судді Верховного Суду Валерій Суховий (КГС ВС), В’ячеслав Хохуляк (КАС ВС), Наталія Антонюк (ККС ВС), Ірина Дундар (КЦС ВС) і Дмитро Луспеник як секретар Пленуму ВС. Головою організаційного комітету обрано Дмитра Луспеника, заступником голови – Наталію Антонюк.

На засіданні організаційного комітету ухвалено рішення, що Пленум Верховного Суду щодо вирішення питання про висловлення недовіри Голові ВС відбудеться сьогодні, 16 травня, о 15:30.