flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя ВС Володимир Британчук пішов у відставку

27 квітня 2023, 14:08

27 квітня 2023 року Вища рада правосуддя ухвалила рішення про звільнення у відставку судді Верховного Суду Володимира Британчука у зв’язку з поданням заяви про відставку.

У 1986 році він закінчив Київський державний університет ім. Т. Г. Шевченка (нині – Київський національний університет імені Тараса Шевченка) за спеціальністю «Правознавство».

Того ж року Володимир Васильович обійняв посаду народного судді Печерського районного народного суду м. Києва, а в 1992 році став суддею Київського міського суду (згодом – Апеляційний суд м. Києва), де працював до призначення на посаду судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у 2011 році.

Указом Президента України від 10 листопада 2017 року Володимир Британчук був призначений на посаду судді Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді. У грудні 2017 року – обраний до складу Великої Палати ВС.

Колектив Верховного Суду висловлює Володимиру Васильовичу щиру вдячність за плідну працю і бажає успіхів, життєвої наснаги, невичерпної енергії та нових звершень.