flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Верховний Суд розглянув справу щодо скверу на Воздвиженці

11 квітня 2023, 19:43

Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду частково задовольнив касаційні скарги Київської міської ради та Органу самоорганізації населення «Вуличний комітет “Воздвиженка”» у Подільському районі м. Києва, скасував рішення судів попередніх інстанцій, якими було визнано незаконним і скасовано рішення Київської міської ради про розірвання договору оренди земельних ділянок з ТОВ «Фундація “Якісне житло”», та направив справу на новий розгляд до суду першої інстанції.

Предметом договору оренди земельних ділянок була передача ТОВ в орендне користування, серед іншого, земельної ділянки для будівництва житлових будинків в урочищі Гончари-Кожум’яки в Подільському районі м. Києва. Розриваючи цей договір, Київська міська рада керувалася тим, що ТОВ порушило умови договору та вимоги чинного законодавства щодо обов’язку дотримання, зокрема, Закону України «Про охорону культурної спадщини», оскільки земельна ділянка знаходиться в межах історичного ареалу.

Із постановою КГС ВС від 11 квітня 2023 року у справі № 910/19442/21 можна буде ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень – https://reyestr.court.gov.ua/.