flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Верховний Суд залишив без змін вирок лікарю за неналежне виконання професійних обов'язків, що призвело до смерті дитини

11 квітня 2023, 16:00

Касаційний кримінальний суд у складі Верховного Суду залишив без змін судові рішення щодо медичного працівника, засудженого за неналежне виконання професійних обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому.

Як установили суди, черговий лікар-хірург не запідозрив у неповнолітнього пацієнта гострої хірургічної патології, несвоєчасно встановив діагноз і не призначив усі необхідні дослідження та обстеження з метою підтвердження або спростування такої патології. Це призвело до відтермінування операційного втручання, погіршення загального стану хворого, розвитку незворотних ускладнень і, як наслідок, – смерті неповнолітнього.

Вироком Миколаївського районного суду Львівської області, залишеним без змін ухвалою Львівського апеляційного суду, лікаря визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 140 КК України, та засуджено до 3 років позбавлення волі з позбавленням права займатися лікарською діяльністю на такий самий строк. На підставі п. «є» ст. 1 Закону України «Про амністію у 2016 році» його звільнено від відбування покарання.

Повний текст постанови ККС ВС у справі № 443/284/19 (провадження № 51-3361км22) буде проголошено 17 квітня 2023 року о 12:00.