flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Два районні суди Миколаївщини відновлять роботу у квітні

31 березня 2023, 11:37

Уже 1 квітня 2023 року відновить роботу Снігурівський районний суд Миколаївської області, а з 3 квітня – Березнегуватський районний суд Миколаївської області. Таке рішення ухвалила Вища рада правосуддя.

Як було зазначено в поданні Голови Верховного Суду, за інформацією Державної судової адміністрації України, станом на 17 березня 2023 року вказані суди готові відновити роботу в межах своєї територіальної підсудності.

Крім того, ДСА України має вжити невідкладних заходів щодо дострокового закінчення відрядження суддів Снігурівського та Березнегуватського районних судів Миколаївської області у зв’язку з відновленням роботи цих судів.

Також Вища рада правосуддя відтермінувала до 1 травня 2023 року початок відновлення роботи Херсонського апеляційного суду, Білозерського, Великоолександрівського та Нововоронцовського районних судів. Це рішення ухвалено через безпекові загрози, які продовжують існувати в Херсонській області.

Водночас Одеський апеляційний суд, Київський, Малиновський, Приморський, Суворовський районні суди міста Одеси, Біляївський, Комінтернівський районні суди Одеської області, Теплодарський міський суд Одеської області продовжать розгляд справ, переданих із зазначених херсонських судів, до 30 квітня 2023 року.

З переліком судів, територіальну підсудність яких було змінено у зв’язку з неможливістю здійснювати правосуддя під час воєнного стану, та переліком судів, територіальну підсудність яких відновлено, можна ознайомитися за посиланням https://supreme.court.gov.ua/supreme/gromadyanam/terutor_pidsudnist/.