flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Збори суддів ВС в КАС переобрали суддю до ВП ВС

14 лютого 2023, 15:24

13 лютого 2023 року відбулися збори суддів Верховного Суду в Касаційному адміністративному суді, під час яких було вирішено низку нагальних питань.

За результатами відкритого голосування збори суддів обрали до Великої Палати ВС із 14 лютого 2023 року строком на три роки суддю Верховного Суду в Касаційному адміністративному суді Тетяну Чумаченко.

Перевибори провели з огляду на те, що суддю КАС ВС Тетяну Анцупову, яка входила до складу ВП ВС, рішенням Вищої ради правосуддя від 9 лютого 2023 року звільнено з посади судді у зв’язку з поданням заяви про звільнення за власним бажанням.

Також збори суддів унесли зміни до персонального складу судових палат КАС ВС, а саме вивели суддю КАС ВС Тетяну Чумаченко із 14 лютого 2023 року зі складу судової палати з розгляду справ щодо податків, зборів та інших обов’язкових платежів і внесли зміни до персонального складу постійних колегій суддів у складі судової палати.

Окрім цього, збори суддів запропонували Пленуму ВС увести до складу Науково-консультативної ради при Верховному Суді завідувача кафедри фінансового права Навчально-наукового інституту права Київського національного університету імені Тараса Шевченка Оксану Музику-Стефанчук та професора кафедри соціального права юридичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка Світлану Синчук.

Збори суддів КАС ВС були присвячені обговоренню підсумків роботи у 2022 році, про що буде далі.