flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про продовження співпраці між судами України і Німеччини йшлося в ході візиту голови КАС ВС Михайла Смоковича до Німеччини

23 грудня 2022, 16:32

На офіційне запрошення Федерального міністерства юстиції Німеччини голова Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Михайло Смокович взяв участь у заходах, приурочених до 30-річчя Німецького фонду міжнародного правового співробітництва (IRZ), 6 та 7 грудня 2022 року.

У перший день урочистостей відбулося відкриття другого офісу Фонду в м. Берліні. До цієї події з часу заснування Фонду (1992 року) функціонував офіс у м. Бонні, який став Головним офісом.

Під час церемонії відкриття другого офісу Фонду були присутні Міністр юстиції Німеччини Марко Бушман, керівництво Фонду в особі його Генерального директора доктора Фрауке Бахлер, директора – доктора Штефана Хюльсхьортера, його заступника Вольфрама Гертіга.

Фонд є надійним партнером на всіх етапах здійснення судової реформи в Україні і, зокрема, становлення та розвитку адміністративної юстиції в нашій державі. Одним із пріоритетних напрямів роботи Фонду визначено напрям публічного права, а ключовим партнером залишається Верховний Суд.

Під час офіційного спілкування у приміщенні Федерального міністерства юстиції Німеччини учасники заходу висловили прагнення до посилення та продовження співпраці шляхом надання експертами Фонду консультацій з адміністративно-процесуального права, проведення заходів щодо обміну і трансферу знань для суддів усіх судів та інстанцій загалом та зокрема підвищення кваліфікації для суддів адміністративних судів.

Наступного дня, 7 грудня, відбулася зустріч із Президентом Вищого адміністративного суду землі Рейнланд-Пфальц доктором Ларсом Брокером.

Верховний Суд, Федеральний адміністративний суд та адміністративна судова система землі Рейнланд-Пфальц на чолі з Вищим адміністративним судом тривалий час є партнерами. Зазначена зустріч стала складовою продовження інтенсивного діалогу на рівні адміністративних судів та визначення практичних перспектив співпраці, зокрема у форматі відновлення робочих візитів суддів адміністративних судів усіх інстанцій до Німеччини.