flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулася координаційна зустріч щодо реалізації проєкту ОБСЄ «Гарантування дотримання прав людини при здійсненні правосуддя» – ІІ Фаза

27 травня 2022, 17:26

Начальниця відділу міжнародно-правової взаємодії Верховного Суду Ліна Губар узяла участь у координаційній онлайн-зустрічі щодо реалізації проєкту ОБСЄ «Гарантування дотримання прав людини при здійсненні правосуддя» – ІІ Фаза, що відбулася 26 травня 2022 року.

До заходу долучилися представники Офісу Координатора проектів ОБСЄ в Україні: національна менеджерка програм верховенства права і прав людини Наталія Ступницька, менеджер проєкту «Гарантування дотримання прав людини при здійсненні правосуддя» – ІІ Фаза Олександр Сідєльніков та його асистентка Віра Мартинюк, начальниці відділів Національної школи суддів України Тетяна Пустовойтова й Тетяна Фулей і заступник начальника відділу НШС України Олександр Іщенко.

Під час зустрічі сторони детально обговорили та відкорегували плани спільних заходів у межах цього проєкту на 2022 рік з урахування воєнного стану, в якому наразі перебуває Україна.

Також учасники звернули увагу на розробку нових тренінгових програм для суддів, зважаючи на те, що нині в судах дуже багато справ, пов’язаних із воєнними злочинами. У зв’язку із цим виникає необхідність поглиблення знань, зокрема і з міжнародного гуманітарного права.

Окрім того, було розглянуто можливість включення до освітніх програм курсів із судових комунікацій, які були спільно розроблені Верховним Судом та Координатором проектів ОБСЄ в Україні.

Пройти курс з основ судових комунікацій можна за посиланням – https://study.ed-era.com/uk/courses/course/320.