flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У КЦС ВС обрали представника до Великої Палати ВС

26 травня 2022, 18:01

26 травня 2022 року у Касаційному цивільному суді у складі Верховного Суду відбулися збори суддів. На порядку денному було питання про обрання судді до Великої Палати Верховного Суду, оскільки 29 травня 2022 року спливає трирічний термін обіймання посади судді ВП ВС від КЦС ВС Віктором Пророком.

На зборах були присутні 44 із 45 діючих суддів КЦС ВС.

Збори затвердили бюлетень для голосування, у який внесли дві кандидатури: Віктора Пророка і Олега Ткачука.

Передбачено, що до ВП ВС обирається суддя, за якого проголосувало більшість від присутніх на зборах суддів. За результатами першого голосування жоден із кандидатів не набрав необхідної кількості голосів, тому збори прийняли рішення проголосувати повторно.

За результатами повторного голосування Олег Ткачук набрав 24 голоси, тож його обрано суддею ВП ВС. Нагадаємо, Олег Ткачук раніше вже обіймав посаду судді ВП ВС.

Крім того, збори суддів внесли зміни до складу першої постійно діючої колегії Третьої судової палати КЦС ВС, затвердивши її в такому складі: Андрій Грушицький (головуючий), Андрій Калараш, Ірина Литвиненко, Євген Петров, Віктор Пророк.

Постійно діючі колегії у складі трьох суддів першої колегії Третьої судової палати КЦС ВС були затверджені в такому складі:

  • перша колегія – Андрій Грушицький, Ірина Литвиненко, Євген Петров; резервні судді – Віктор Пророк, Андрій Калараш;
  • друга колегія – Віктор Пророк, Андрій Калараш, Євген Петров; резервні судді – Андрій Грушицький, Ірина Литвиненко.