flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Верховний Суд опублікував огляд практики застосування Верховним Судом норм про субсидіарну відповідальність у справах про банкрутство

24 травня 2022, 13:11

Пропонуємо до вашої уваги огляд практики застосування Верховним Судом норм про субсидіарну відповідальність у справах про банкрутство (за липень – грудень 2021 року) .

Матеріал напрацьовано управлінням забезпечення роботи судової палати для розгляду справ про банкрутство Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду.

Огляд містить правові висновки Верховного Суду, які сприятимуть забезпеченню сталості та єдності судової практики у справах щодо покладення субсидіарної відповідальності на засновника / власника боржника, органів управління його майном, а також щодо встановлення підстав і обставин (наявності вини й причинно-наслідкових негативних наслідків для боржника), з якими законодавець пов’язує застосування інституту субсидіарної відповідальності, тощо.

Правові висновки стануть у пригоді суддям, адвокатам, юристам, науковцям і всім, хто здійснює професійну діяльність у сфері банкрутства та хоче бути в курсі актуальної судової практики.