flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Головний спеціаліст ВС Вадим Кучерявенко з перших днів війни боронить Батьківщину в лавах Національної гвардії України

20 травня 2022, 15:14

Змінити роботу в комфортному офісі на захист України зі зброєю в руках – таке рішення головний спеціаліст відділу єдності правових позицій правового управління (ІІІ) департаменту аналітичної та правової роботи апарату Верховного Суду Вадим Кучерявенко прийняв фактично одразу ж після початку повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну.

Вадим закінчив Національну академію внутрішніх справ України, працював кілька років оперуповноваженим карного розшуку, тому захист Вітчизни завжди сприймає як першочергове завдання, як священний обов’язок.

На війні Вадимові знадобилися його спортивні навички, вміння майстерно використовувати зброю, які він здобув у мирному житті під час навчання в міліцейському виші та служби в органах внутрішніх справ.

Вадим як батько маленького синочка Гордія вважає, що українські діти мають жити під мирним небом, а не гинути у цій безглуздій війні. «Я завжди пам’ятаю слова відомого польського лікаря, педагога, громадського діяча Януша Корчака, що не лише зранку до вечора, а щодня, щогодини, щомиті – від дитячого крику до останнього подиху – потрібно дбати про найцінніше, що є у світі, – про діток», – каже Вадим.

Як би складно не було, а наш захисник завжди пам’ятає, що за його мужніми плечима – син Гордій та мільйони українських дітей, життя, здоров’я та спокій яких він боронить у цей нелегкий для України час.

Дякуємо колезі за самовідданість, мужність, сміливість, силу духу та за надійний захист. З нетерпінням чекаємо з Перемогою!