flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Начальник управління ВС Валерій Саєнко захищає Україну в лавах ЗСУ

26 квітня 2022, 16:49

Продовжуємо розповідати вам про представників Верховного Суду, які зі зброєю в руках захищають Україну від російських окупантів. Герой нашої чергової розповіді – начальник управління юридичного забезпечення Верховного Суду Валерій Саєнко, який у березні 2022 року долучився до лав Збройних Сил України, аби боронити нашу державу від ворога.

Валерій Саєнко, який наразі проходить службу на посаді командира взводу у званні старшого лейтенанта, поділився своїми роздумами про війну та шлях до перемоги України, яка обов’язково настане:

«Війна світоглядів триває. Для одних – усе життя, для інших – дев’ятий рік, для багатьох – третій місяць. Для когось вона й не починалась. Для когось уже закінчилась після повернення додому і намагання забути про неї, з обережним плеканням ілюзії мирного життя, відвіданням першого непродуктового магазину або кафе, що знову відчинилось.

Війна нервів триває. Важко засинають, коли вдається, батьки, кохані, діти, близькі. Хтось – через думки про рідних, хтось – через третю-п’яту-десяту повітряну тривогу, через розриви снарядів, через невідомість та невизначеність, постійне очікування і готовність до бою.

Війна розумів триває. Хтось оптимізується і вирішує питання. Хтось вираховує, як дістатися кордону, забрати те, що треба, та доставити куди і коли треба. Хтось розмірковує, як завдання, яке має виконувати сто людей, виконати наявними силами сорока людей.

Війна триває. Як і все в людському житті, вона закінчиться. У нас є два варіанти, як це буде: Перемога і тільки Перемога. Перемагайте. Перемагайте себе та обставини, перемагайте ворога і байдужість, перемагайте втому, страх і сумніви. Перемагайте сьогодні, щодня і не відкладайте на завтра. Так скоріше побачимось!»

Щиро вдячні Валерію Валерійовичу, пишаємося ним та підтримуємо! Перемога – за нами!