flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Іванківський районний суд Київської області відновлює свою роботу

21 квітня 2022, 16:26

Розпорядженням Голови Верховного Суду від 21 квітня 2022 року № 18/0/9-22 відновлюється територіальна підсудність судових справ Іванківського районного суду Київської області. Ураховуючи наявність належних умов для здійснення правосуддя, суд розпочинає роботу з 22 квітня 2022 року.

Натомість Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області (який раніше розглядав справи, підсудні Іванківському райсуду) має забезпечити розгляд справ (проваджень), які надійшли на його розгляд до 21 квітня 2022 року включно.

Запускаючи роботу Іванківського районного суду Київської області, Голова Верховного Суду Всеволод Князєв зауважив, що це перший суд на звільнених від російських загарбників територіях, який розпочинає свою роботу – буквально через декілька тижнів після того, як українські воїни остаточно вигнали ворога з цієї землі.

Очільник ВС подякував усім, хто долучився до відновлення роботи суду: керівництву Київського апеляційного суду, територіальному управлінню Державної судової адміністрації України в Київській області, керівництву ДСА України, Ради суддів України, Служби судової охорони і, безумовно, українським військовим. «Я також вдячний суддям та працівникам апарату Іванківського районного суду, які наполягали на найскорішому відновленні роботи суду, і керівництву суду за тверду позицію розпочинати роботу, як тільки це стане можливим», – наголосив Всеволод Князєв та додав, що завдяки цьому мешканці Іванкова вже найближчими днями почнуть отримувати рішення у своїх справах.

Голова ВС зазначив, що одним із найголовніших завдань судової системи є якомога скоріше повернення до якісного та своєчасного здійснення правосуддя на всій території України. «Рішення, прийняті у справах щодо загарбників та колаборантів, – це наша складова у загальній перемозі України над російським ворогом. Конституція та закони України, рішення, винесені іменем України, – це також зброя у боротьбі з російськими окупантами», – переконаний він.

Всеволод Князєв висловив сподівання, що вже незабаром запрацюють і інші суди Київської області – в Макарові, Ірпені, де вціліли будівлі судів. Триває робота і над тим, щоб відновити діяльність повністю зруйнованих судів, таких як суд у Бородянці.