flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді ВС обговорили з польськими колегами внесення нагальних змін до процесуальних кодексів у зв’язку із введенням воєнного стану

26 березня 2022, 19:31

21 березня 2022 року відбувся польсько-український круглий стіл, присвячений обговоренню внесення нагальних змін до процесуальних кодексів, пов’язаних із введенням воєнного стану.

В обговоренні взяли участь голова Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Михайло Смокович, Секретар Великої Палати Верховного Суду Лариса Рогач, судді КАС ВС Наталія Блажівська й Андрій Жук, народний депутат України, керівник робочої групи з внесення змін в процесуальні кодекси, голова підкомітету з питань виконання рішень ЄСПЛ та альтернативного розв’язання спорів Комітету Верховної Ради України з питань правової політики Роман Бабій, представники Державної судової адміністрації України і судді  першої та апеляційної інстанцій.

Спікерами від Польщі виступили голова Вищого адміністративного суду Польщі Яцек Хлебни, судді Кшиштоф Вінярський, Бартош Войцеховський, Богуслав Даутер, а також керівник апарату й інформаційного відділу цього суду.

Під час заходу учасники, зокрема, розглянули питання стосовно забезпечення дистанційної роботи судів і щодо особливостей відправлення правосуддя в умовах війни.

Польські колеги поділилися досвідом проведення письмового розгляду справ у дистанційному режимі, що з огляду на воєнний стан в Україні є важливим досвідом для забезпечення безперервної роботи судів в умовах війни.

Модератори й ініціатори круглого столу – суддя КАС ВС Наталія Блажівська та суддя Вищого адміністративного суду Польщі Кшиштоф Вінярський.

Матеріали заходу за посиланням.