flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Внаслідок ворожих атак постраждали будівлі Чернігівського апеляційного суду та Господарського суду Чернігівської області

14 березня 2022, 13:34

Ушкодження будівлі Чернігівського апеляційного суду незначні. Про це сказав голова суду Геннадій Салай. Він розповів, що 27 лютого 2022 року на центральній площі м. Чернігова недалеко від суду ракетним ударом знищено історичну будівлю кінотеатру. Внаслідок удару вибуховою хвилею в суді частково повибивало вікна на першому та другому поверхах. Уламки від вибуху влучили і в деякі меблі в кабінетах.

Через воєнні дії Чернігівський апеляційний суд не відправляє правосуддя з 4 березня 2022 року. Нагадаємо, розпорядженням Голови Верховного Суду від 8 березня 2022 року № 2/0/9-22 «Про зміну територіальної підсудності судових справ в умовах воєнного стану» підсудні йому справи розглядає Черкаський апеляційний суд. Також змінено підсудність справ, які розглядали районні суди Чернігівської області.

«Місто практично в оточенні, рух у бік м. Києва заблоковано, оскільки на трасі ведуться бойові дії. У нас немає можливості відправляти правосуддя», – сказав Геннадій Салай.

Від ракетного удару по кінотеатрі постраждала й будівля Господарського суду Чернігівської області, що розташована поруч. В суді немає електропостачання, опалення та водопостачання. У будівлі пошкоджено вікна, є інші ушкодження.

Після перемоги України роботу судів у м. Чернігові буде відновлено в найкоротші строки.