flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Секретар судового засідання ВС Владислав Янковський про те, як і чому пішов захищати нашу країну. Пряма мова

11 березня 2022, 17:31

«У серпні 2020 я склав військову присягу на вірність Українському народові. На час закінчення військової кафедри отримав звання молодшого лейтенанта (офіцер запасу).

Ще раніше, під час «навчань» армії росії біля наших кордонів, я сам для себе аналізував варіанти, що робитиму, якщо розпочнеться війна.

Мені дуже подобається працювати у Верховному Суді, однак розумів, що при воєнних діях моїм першочерговим обов’язком буде захист своєї країни.

24 лютого 2022 мене розбудив не будильник, а тривожний дзвінок батька, який повідомив, що почалася війна, війська росії бомбили аеропорти та військові склади.

Цього ж дня Указом Президента України введено воєнний стан. Активно доукомплектовувалася територіальна оборона.

Я вирішив не сидіти вдома, не чекати повістки, а піти до військкомату та з’ясувати ситуацію щодо кадрового забезпечення, зокрема в які підрозділи потрібні офіцери і яким чином я можу застосувати свої знання та навички.

Вже 27 лютого 2022 я виїхав до військової частини. Там я виявився наймолодшим офіцером – мені 23, тоді як усім чоловікам близько 40 років. Це викликало суперечливі емоції та почуття. Однак я намагався не звернути назад.

Зараз входжу до підрозділу, який уже виконує бойове завдання. Своїм прикладом наштовхнув друзів зробити так само. Вони тепер також захищають нашу країну. Щиро впевнений, що ми переможемо! Ніхто та ніщо нас не здолає і не зламає!»

Секретар судового засідання Владислав Янковський (офіс судді ВС Олени Кібенко).

Дякуємо, Владиславе! Пишаємося і віримо у перемогу!