flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Верховного Суду Андрій Калараш долучився до лав ЗСУ

10 березня 2022, 12:32

Андрій Калараш повідомив, що сам пішов до військкомату, оскільки не міг сидіти вдома. Двоє його синів також допомагають країні: молодший займається волонтерською діяльністю, а старший долучився до громадської організації і бере участь у нічних патрулюваннях Одеси для захисту міста. 

Суддя ВС почав служити молодшим сержантом у мінометному взводі Сил територіальної оборони Збройних Сил України. Він зауважив, що незалежно від займаних посад, статусу та регалій у цивільному житті треба бути готовим захищати країну на тій позиції, де ти необхідний.  

Також Андрій Калараш розповів, що його предки були козаками, а його прізвище означає «вершник» (походить від рум. сălăraşi, călăreț). «Мої предки були козаками – вершниками. Вони завжди захищали свій народ, свої сім’ї», – сказав він.

Андрій Калараш проходив строкову службу у Збройних силах СРСР, звільнився в запас сержантом. «Тому маю досвід поводження зі зброєю і роботи з особовим складом», – зазначив він. Потім служив в органах внутрішніх справ, звільнився у званні капітана. З 2005 року працював суддею районного суду, апеляційного суду, а 7 травня 2019 року його призначено суддею Верховного Суду у Касаційний цивільний суд.

«Чоловік має бути тут, у строю. Ми повинні захищати наші сім’ї, нашу країну, а не десь ховатися чи кудись виїжджати. Перемога буде тільки за нами! Слава Україні!», – наголосив Андрій Калараш.