flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя ВП ВС взяла участь у зустрічі з моделювання присудової медіації для запровадження в Україні

15 лютого 2022, 11:17

Суддя Великої Палати Верховного Суду Тетяна Анцупова взяла участь у консультаційній зустрічі з моделювання присудової медіації для запровадження в Україні. Захід, організований проєктом Ради Європи «Підтримка судової влади України в забезпеченні кращого доступу до правосуддя» спільно з Українською академією медіації, відбувся 11–12 лютого 2022 року в м. Одесі.

Учасники зустрічі – судді всіх трьох інстанцій, члени Вищої ради правосуддя та професійні медіатори обговорили зарубіжний досвід впровадження і функціонування присудової медіації, стратегічні питання щодо її імплементації, організацію взаємодії між судом і медіаторами, а також внесли пропозиції до проєкту дорожньої карти впровадження цього інституту в Україні.

Під час роботи в малих групах у форматі брейнстормінгу учасники опрацьовували ідентифіковані стратегічні питання, визначали перелік заходів і законодавчих змін, необхідних для імплементації присудової медіації, напрацьовували концепт змін до нормативно-правових актів та інших документів щодо запровадження присудової медіації.