flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Редакційна колегія журналу «Вісник Верховного Суду» провела перше засідання

04 лютого 2022, 16:55

4 лютого 2022 року відбулося перше засідання редакційної колегії журналу «Вісник Верховного Суду» – спеціалізованого офіційного науково-практичного видання, заснованого Верховним Судом. Кількісний і персональний склад редакційної колегії затверджено торік у вересні Пленумом ВС з-поміж суддів та науковців. Головним редактором і головою редколегії «Вісника» є Голова Верховного Суду Всеволод Князєв.

Основні завдання «Вісника Верховного Суду» полягають в оперативному доведенні до судів усіх рівнів та громадськості постанов Пленуму ВС, судової практики Верховного Суду та інших судів, матеріалів з питань організації діяльності судів, матеріалів з питань теорії і практики застосування матеріального та процесуального права, інших матеріалів, інформації про найважливіші події, що відбуваються у Верховному Суді, а також поза його межами за участю суддів ВС. «Вісник» буде видаватися в електронному вигляді.

На засіданні обрали заступника голови редколегії з числа її членів. Всеволод Князєв запропонував на цю посаду суддю Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду д. ю. н., професора, члена-кореспондента Національної академії правових наук України Віталія Уркевича, оскільки він має значний досвід наукової діяльності. Кандидатура Віталія Уркевича була підтримана більшістю голосів членів редколегії.

Також на засіданні затвердили графічно-стильове й художнє оформлення «Вісника» та обговорили інші важливі для ефективної роботи редколегії питання. Серед іншого йшлося про організацію та здійснення рецензування матеріалів, призначених для оприлюднення в журналі; технічні вимоги до оформлення статті (зокрема, обсяг статті, вимоги до анотації, шрифт, інтервал); алгоритм перевірки статей на наявність плагіату тощо.

Усі висловлені на засіданні пропозиції будуть консолідовані та винесені на наступне засідання для їх затвердження редакційною колегією.