flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Василь Крат презентував інтерактивний збірник витягів із рішень Верховного Суду у сфері приватного права

23 грудня 2021, 16:58

Суддя Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду Василь Крат підготував інтерактивну збірку «Трохи про приватне право в судовій практиці». Вона створена на основі публікацій автора в соціальній мережі «Фейсбук» у 2021 році, присвячених судовій практиці Верховного Суду.

Для зручності користування всі посилання на судові рішення у збірці структуровані та доповнені QR-кодами. Публікації умовно згруповані за окремими параграфами: загальні положення; особисті немайнові права; об’єкти, речі, речові права; виключні права; зобов’язальне та договірне право; спадкове право; сімейне право; трудове право; процесуальні питання. Видання стане в пригоді суддям, адвокатам, нотаріусам, юристам-практикам, науковцям, викладачам, студентам ВНЗ і всім, хто цікавиться приватним правом.

Як розповів Василь Крат, судді Верховного Суду активно комунікують із суспільством не тільки через офіційні інформаційні канали, але й використовують для цього власні сторінки в соціальних мережах. З урахуванням важливості та ефективності такої форми спілкування він почав публікувати на власній сторінці у фейсбуці витяги із судових рішень Верховного Суду, дотичних до тих чи інших питань зі сфери приватного права. Такий формат забезпечив можливість швидкого інформування представників юридичної спільноти та всіх, хто цікавиться проблематикою приватного права про висновки Верховного Суду в цій сфері.

PDF-версію збірки можна завантажити за посиланням