flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

КАС ВС продовжив розгляд справи щодо застосування санкцій до ТОВ «НОВИЙ ФОРМАТ ТВ»

29 листопада 2021, 18:15

29 листопада 2021 року Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду продовжив розгляд справи № 9901/45/21 за позовом ТОВ «НОВИЙ ФОРМАТ ТВ», щодо оскарження Указу Президента України від 2 лютого 2021 року № 43/2021 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 лютого 2021 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)"», відповідно до якого застосовано санкції до позивача.

Під час судового засідання заслухали пояснення й відповіді на запитання представників Президента України та Служби безпеки України.

За результатом судового засідання Верховний Суд виніс ухвалу, якою витребував у Секретаря Ради національної безпеки та оборони України докази про виконання п. 2 Указу Президента України від 2 лютого 2021 року № 43/2021 стосовно позивача щодо покладеного на Секретаря РНБО України контролю за виконанням рішення РНБО України, введеного в дію цим Указом.

Суд також витребував у РНБО України стенограму та протокол засідання від 2 лютого 2021 року, де було вирішено питання щодо включення Товариства до санаційного списку. У випадку відсутності протоколу – надати пояснення щодо процедури та форми прийняття рішення.

У разі неможливості виконання вимог цієї ухвали письмово повідомити Суд про причини її невиконання.

Також суд виніс ще одну ухвалу, у якій запропонував сторонам розглянути питання щодо врегулювання спору, який є предметом розгляду у цій справі, на підставі взаємних поступок, тобто шляхом примирення сторін, або надати пояснення щодо неможливості примирення сторін у цій справі у строк до 1 лютого 2022 року.

Розгляд справи буде продовжено 14 лютого 2022 року об 11:00.

Детальніше із судовими рішеннями Верховного Суду в цих справах можна ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень – https://reyestr.court.gov.ua/.

За станом розгляду справ можна стежити в розділі «Стан розгляду справ» на офіційному вебсайті Верховного Суду – https://court.gov.ua/fair/sud9921/.