flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Всеволод Князєв обраний Головою Верховного Суду з 1 грудня 2021 року за рішенням Пленуму ВС

22 жовтня 2021, 15:50

Сьогодні, 22 жовтня 2021 року, Пленум Верховного Суду більшістю голосів від загального складу Пленуму шляхом таємного голосування обрав Всеволода Князєва Головою Верховного Суду. Він розпочне виконувати свої повноваження як Голова ВС 1 грудня 2021 року. Кандидатуру Всеволода Князєва на цю посаду висунули судді Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду.

На посаду Голови Верховного Суду також претендували: секретар Судової палати для розгляду справ про банкрутство Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Володимир Погребняк, якого на цю посаду висунули судді Касаційного господарського суду, і суддя Касаційного цивільного суду у складі ВС Олег Ткачук як самовисуванець.

У своїй промові як кандидата на Голову ВС Всеволод Князєв запевнив, що зробить усе можливе для підвищення авторитету та інституційної спроможності судової влади.

Серед своїх завдань на посаді Голови ВС він назвав посилення комунікації між суддями ВС, суддями місцевих і апеляційних судів та суспільством.

«Я готовий відстоювати інтереси всієї судової системи та представляти і захищати кожного суддю – таких різних, але об’єднаних спільним прагненням до справедливості», – резюмував Всеволод Князєв.

Новообраного Голову ВС Всеволода Князєва підтримали 98 голосами «за». За Володимира Погребняка проголосувало 49 суддів. Олег Ткачук набрав 7 суддівських голосів. 9 суддів не підтримало жодного кандидата, 5 бюлетенів визнано недійсними.

На засіданні Пленуму ВС Всеволод Князєв склав присягу члена Вищої ради правосуддя, обов’язки якого він почне виконувати з 1 грудня 2021 року. Всеволод Князєв запевнив: «Ми побудуємо сильну судову владу в демократичній країні».

Нагадаємо, що Голова Верховного Суду обирається з числа суддів ВС строком на чотири роки з правом обіймати посаду Голови ВС не більше двох строків поспіль.

Повноваження нинішньої Голови ВС Валентини Данішевської спливають 30 листопада 2021 року.