flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Верховного Суду долучилися до Відкриття Року Права, організованого Асоціацією правників України

12 жовтня 2021, 17:00

11 жовтня 2021 року в Музеї історії Києва відбувся Урочистий прийом Асоціації правників України з нагоди святкування Дня юриста та Відкриття Року Права 2021 року, участь у якому взяли Голова Верховного Суду Валентина Данішевська, секретар Судової палати для розгляду справ щодо корпоративних спорів‚ корпоративних прав та цінних паперів Касаційного господарського суду у складі ВС Ганна Вронська, суддя Судової палати з розгляду справ щодо захисту соціальних прав Касаційного адміністративного суду у складі ВС Володимир Кравчук та суддя Першої судової палати Касаційного кримінального суду у складі ВС Олександра Яновська.

Привітала правників з нагоди Дня юриста та Відкриття Року Права 2021 року Валентина Данішевська. За її словами, майданчик, створений Асоціацією правників України, дає змогу поспілкуватися у професійному колі, підбити підсумки року, що минає, та надихнути один одного на майбутні звершення. Голова ВС зауважила, що в залі присутнє молоде покоління юристів і досвідчені, авторитетні фахівці, які вже завершили свою активну кар’єру, а поєднання молодої енергії з досвідом може дати найкращі результати. Позитивним прикладом такої синергії виступає Верховний Суд, який об’єднує не лише різні покоління юристів, а й представників трьох правничих професій.

Валентина Данішевська запевнила, що всі дії Верховний Суд здійснює заради утвердження верховенства права, а судді ВС працюють для поліпшення відправлення правосуддя. «Для цього потрібно, щоб умови, в яких перебувають судді, дозволяли їм ставати кращими», – переконана Голова ВС.

Голова ВС висловила сподівання, що присутні в залі представники правових професій, які сповідують спільні цінності, лише нарощуватимуть свій фаховий потенціал, а змагання у професійній площині сприятимуть досягненню здобутків науки і практики, зокрема – судової. 

За традицією на Урочистому прийомі було відзначено найдостойнішого правника Почесною відзнакою АПУ – 2021 «За честь і професійну гідність». Цьогорічним лауреатом Почесної відзнаки АПУ став суддя Верховного Суду у відставці Микола Гусак. Під час своєї промови він розповів про знакові випадки зі своєї суддівської кар’єри та акцентував на викликах, над якими мають попрацювати науковці і практики. З часом, сподівається суддя, законодавець виправить ті помилки, які перешкоджають у реалізації принципів верховенства права та правової визначеності. «Усім хотілося б, щоб ми жили в ліпших умовах, у кращому майбутньому. Але не сподівайтеся, що хтось буде робити це краще майбутнє за нас. Кожен на своєму місці має робити все від нього залежне принципово і по совісті», – резюмував Микола Гусак.