flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Етична рада повинна здійснювати і організовувати свою роботу таким чином, щоб не викликати будь-яких збоїв у роботі ВРП – Голова Венеційської комісії

01 жовтня 2021, 10:27

Голова Верховного Суду Валентина Данішевська під час робочої зустрічі щодо стану імплементації судової реформи, яка відбулася вчора у приміщенні Офісу Президента, ознайомила учасників наради зі змістом листа Голови Венеційської комісії Джанні Букіккіо, надісланого на її ім’я 29 вересня 2021 року.

У своєму листі до Голови ВС пан Букіккіо звертає увагу, що «досягнення незалежного судочинства в Україні – це мета, яку Венеційська комісія поділяє з Вами та з українським народом».

«Ми, як і Ви, занепокоєні і вважаємо надзвичайно важливим, щоб Вища рада правосуддя якнайшвидше розпочала виконувати свої конституційні функції ефективно та незалежно. Не менш важливо, щоб була створена і якнайшвидше почала функціонувати Вища кваліфікаційна комісія суддів», – ідеться в документі. Тому безумовним пріоритетом є «якнайшвидше створення Етичної ради» та призначення до неї кандидатів від Ради суддів України.

Джанні Букіккіо в своєму листі торкається також питання забезпечення безперервності роботи Вищої ради правосуддя впродовж усього періоду впровадження судової реформи:

«Етична рада повинна здійснювати і організовувати свою роботу таким чином, щоб не викликати будь-яких збоїв в роботі Вищої ради правосуддя».

Він висловив упевненість, що саме так і буде.

«Відповідальність за здійснення судової реформи лежить на всіх», – наголошує Голова Венеційської комісії.

Наводимо повний текст листа Голови Венеційської комісії двома мовами. Переклад українською забезпечено Офісом Ради Європи в Україні. 

Текст листа Голови Венеційської комісії Джанні Букіккіо українською мовою.

Текст листа Голови Венеційської комісії Джанні Букіккіо англійською мовою.