flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя КАС ВС Альберт Єзеров розповів про порядок розгляду адмінсудами спорів щодо захисту прав ветеранів АТО та ООС

20 вересня 2021, 15:49

Суддя судової палати з розгляду справ щодо захисту соціальних прав Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Альберт Єзеров узяв участь у дводенному тренінгу на тему «Захист прав ветеранів АТО та ООС: адміністративне судочинство», який проходив 18–19 вересня 2021 року в Одесі.

У своєму виступі Альберт Єзеров розповів про конституційні засади здійснення соціальних прав і про порядок розгляду соціальних спорів адміністративними судами. Зокрема, суддя зазначив, що спори, пов’язані із захистом прав ветеранів, переважно розглядаються в спрощеному провадженні, що в подальшому перешкоджає їх розгляду у Верховному Суді відповідно до п. 5 ст. 328 КАС України, оскільки вони належать до категорії справ незначної складності.

Водночас у випадках, коли предмет касаційної скарги має значення для формування єдиної правозастосовної практики, Верховний Суд приймає до розгляду такі касаційні скарги та відкриває касаційне провадження.

Захід організовано в межах проєкту «Місцеве самоврядування та верховенство права в Україні», що реалізується Академією Фольке Бернадотта за фінансової підтримки Швеції.