flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

КАС ВС продовжив розгляд справи щодо застосування санкцій до товариств «ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ "112-ТВ"» та «ЛІДЕР ТВ»

13 вересня 2021, 20:33

13 вересня 2021 року Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду продовжив розгляд справи № 9901/40/21 за позовом ТОВ «ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ "112-ТВ"», у якому оскаржено Указ Президента України від 2 лютого 2021 року № 43/2021 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 лютого 2021 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)"», відповідно до якого застосовано санкції до позивача.

Під час судового засідання суддя-доповідач поінформувала, що Служба безпеки України надіслала матеріали з грифом «Для службового користування» особисто головуючому судді по справі. Тож не є зрозумілим, чи можуть інші члени судової колегії ознайомитися із цими матеріалами.

Також під час засідання представники позивача повідомили, що СБУ відмовила їм у праві бути ознайомленими з документами з грифом «ДСК», чим порушено такі принципи адміністративного судочинства, як рівність усіх учасників судового процесу перед законом і судом, змагальність сторін, диспозитивність та офіційне з’ясування всіх обставин у справі.

Верховний Суд вирішив звернутися до СБУ за роз’ясненням значення на документах з грифом «ДСК» позначки «особисто». Також Суд наголосив на необхідності вирішення питання щодо ознайомлення представників позивача з документами з позначкою «ДСК» Службою безпеки України як установою-розробником цих документів (відповідно до п. 84 Типової інструкції про порядок ведення обліку, зберігання, використання і знищення документів та інших матеріальних носіїв інформації, що містять службову інформацію, затвердженої Постановою КМУ № 736 від 19 жовтня 2016 року).

Наступне засідання призначене на 1 листопада 2021 року о 12:30.

 

* * *

Також сьогодні КАС ВС продовжив розгляд справи № 9901/42/21 за позовом ТОВ «ЛІДЕР ТВ» щодо оскарження Указу Президента України № 43/2021, відповідно до якого застосовано санкції до позивача.

Під час судового засідання Суд задовольнив клопотання Служби безпеки України про розгляд справи в закритому судовому засіданні. Клопотання обґрунтовано тим, що деякі документи (що підтверджують наявність правових підстав для застосування до позивача санкцій), надані СБУ, містять інформацію, яка становить державну таємницю.

 

Детальніше із судовими рішеннями Верховного Суду в цих справах можна ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень –https://reyestr.court.gov.ua/.

За станом розгляду справ можна стежити в розділі «Стан розгляду справ» на офіційному вебсайті Верховного Суду –  https://court.gov.ua/fair/sud9921/.