flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Належна комунікаційна політика може протидіяти дезінформації та маніпуляціям – Валентина Данішевська

30 серпня 2021, 16:47

У Верховному Суді відбулася зустріч Голови Верховного Суду Валентини Данішевської з Президентом Громадської організації «Україна-2050», Президентом Світового Конгресу Українців (2008–2018 рр.) Евгеном Чолієм. У зустрічі також взяли участь виконавчий директор ГО «Україна-2050» Мирон Найда, член Ради директорів цієї організації Роман Панчук.

Евген Чолій розповів про головні напрями діяльності ГО «Україна-2050» та поділився основними пріоритетами роботи. Серед них – утвердження верховенства права, покращення здійснення правосуддя, боротьба з дезінформацією на міжнародному рівні, що вкрай важливо з огляду на численні спроби Російської Федерації представити Україну в якомога невигіднішому світлі.

Валентина Данішевська зауважила, що за всіма цими напрямами цілі ГО і ВС збігаються. Дезінформація і маніпулятивні викривлення інформації про діяльність судової системи ведуть до формування стійких негативних стереотипів стосовно судів та суддів.

«Пропаганда, дезінформація і маніпуляція – це інструменти інформаційної війни, які можуть завдати серйозної шкоди українському суспільству. Болючою ця тема є і для Верховного Суду, діяльність якого часто стає предметом різноманітних інформаційних викривлень. Саме тому в сучасних умовах поряд із здійсненням правосуддя як головним завданням Суду стоїть також належна й ефективна комунікаційна політика», – зазначила Голова ВС.

Учасники зустрічі обговорили і питання щодо реформування сфери правосуддя. Валентина Данішевська сказала, що судова реформа розпочалася одразу після Революції гідності, а в 2019-му реформа була поставлена «на паузу» у зв’язку з припиненням повноважень членів ВККС. Наразі ж розпочався процес відновлення роботи ВККС. Голова ВС наголосила на необхідності пройти цей шлях максимально швидко. Водночас вона переконана, що «відповідальність за належну реалізацію реформи та ефективний її хід мають нести всі учасники цього процесу».