flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова КАС ВС Михайло Смокович долучився до обговорення актуальних питань розгляду адміністративних справ

17 серпня 2021, 17:20

Голова Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Михайло Смокович взяв участь у семінарі-практикумі на тему «Актуальні питання розгляду адміністративних справ на прикладі рішень щодо судового контролю за дискреційними повноваженнями владних органів та земельних спорів», який відбувся 13 серпня 2021 року в Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича. Організатори заходу – Національна школа суддів України, Сьомий апеляційний адміністративний суд та Чернівецький окружний адміністративний суд.

Михайло Смокович зазначив, що обрана тема потребує не лише глибоких предметних знань адміністративного судочинства, ґрунтовного аналізу та осмислення національної судової практики, а й фахового обміну думками суддів адміністративної юрисдикції, усіх, хто переймається питаннями теорії і практики адміністративного права та адміністративного судочинства.

Робота семінару-практикуму була організована у форматі трьох тематичних сесій, на яких учасники проаналізували скасовані рішення судів першої інстанції в розрізі категорій для реалізації єдності судової практики; обговорили питання судового контролю і дискреції судів першої інстанції щодо його встановлення, розгляду справ, пов’язаних із земельними справами після відкриття ринку землі.

Участь у заході взяли також ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук, голова Сьомого апеляційного адміністративного суду Віталій Кузьмишин, голова Чернівецького окружного адміністративного суду Олег Боднарюк, ректор Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Роман Петришин, судді апеляційних та окружних адміністративних судів, науковці.

З основними доповідями виступили судді Сьомого апеляційного адміністративного суду Едуард Смілянець, Руслан Ватаманюк та Олег Сушко.

На кожній сесії судді та науковці активно обговорювали виступи, дискутували. Голова КАС ВС Михайло Смокович  на правах запрошеного експерта ділився з колегами думками й досвідом, відповідав на їхні численні запитання.