flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Верховний Суд продовжив розгляд справи за позовом Тараса Козака, до якого застосовано санкції

29 червня 2021, 18:24

29 червня 2021 року Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду продовжив розгляд справи № 9901/39/21 за позовом Тараса Козака, який оскаржує Указ Президента України від 2 лютого 2021 року № 43/2021 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 лютого 2021 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)"» в частині введення в дію цього рішення РНБО України, а саме додатка № 1, відповідно до якого застосовано санкції до позивача.

Під час судового засідання було оголошено клопотання представника позивача про приєднання доказів до матеріалів справи.

Суд задовольнив клопотання представника позивача і залучив документи до матеріалів справи.

Також суд розглянув клопотання Служби безпеки України про розгляд справи в закритому судовому засіданні з повним фіксуванням його перебігу за допомогою звукозаписувального технічного засобу із додержанням вимог законодавства України у сфері охорони державної таємниці. Клопотання обґрунтовано тим, що надання СБУ до КАС ВС доказів, які містять інформацію, що становить державну таємницю, потребує додержання вимог законодавства у сфері охорони державної таємниці.

Верховний Суд частково задовольнив це клопотання: вирішив проводити розгляд справи в закритому судовому засіданні в частині дослідження доказів, які містять державну таємницю, у задоволенні іншої частини – відмовити.

Крім того, під час судового засідання було заслухано пояснення представника позивача щодо предмета спору.

У судовому засіданні оголошено перерву. Розгляд справи буде продовжено 20 липня 2021 року о 14:00.

Детальніше із судовим рішеннями Верховного Суду в цій справі можна ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень –https://reyestr.court.gov.ua/.

За станом розгляду справи можна стежити в розділі «Стан розгляду справ» на офіційному вебсайті Верховного Суду –  https://court.gov.ua/fair/sud9921/.