flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

КАС ВС продовжив розгляд справи щодо застосування санкцій до ТОВ «Телерадіокомпанія "Нові комунікації"»

07 червня 2021, 17:32

7 червня 2021 року Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду продовжив розгляд справи № 9901/33/21 за позовом ТОВ «Телерадіокомпанія "Нові комунікації"». Оскаржено Указ Президента України від 2 лютого 2021 року № 43/2021 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 лютого 2021 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)"», відповідно до якого застосовано санкції до позивача.

Під час судового засідання Суд оголосив письмове клопотання Служби безпеки України про розгляд справи в закритому судовому засіданні з повним фіксуванням його перебігу за допомогою звукозаписувального технічного засобу із додержанням вимог законодавства України у сфері охорони державної таємниці. Клопотання обґрунтовано тим, що деякі документи (що підтверджують наявність правових підстав для застосування до позивача санкцій), надані СБУ, містять інформацію, яка становить державну таємницю.

Верховний Суд частково задовольнив це клопотання: вирішив проводити розгляд справи в закритому судовому засіданні в частині дослідження доказів, які містять державну таємницю, у задоволенні іншої частини – відмовити.

У ході засідання також заслухано клопотання представника позивача про приєднання доказів до матеріалів справи.

Крім того, колегія суддів розглянула клопотання представників позивача, в якому вони просять Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду звернутися до СБУ з метою надання цим представникам позивача письмового дозволу для ознайомлення з документами справи, що містять гриф «Для службового користування».

З урахуванням розгляду зазначених клопотань у судовому засіданні оголошено перерву. Про дату наступного судового засідання буде повідомлено додатково.

Детальніше із судовими рішеннями Верховного Суду в цій справі можна ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень –https://reyestr.court.gov.ua/.

За станом розгляду справи можна стежити в розділі «Стан розгляду справ» на офіційному вебсайті Верховного Суду –  https://court.gov.ua/fair/sud9921/.