flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Верховного Суду Ганна Вронська та Олена Кібенко обговорили тему жіночого лідерства

05 червня 2021, 16:08

3 червня 2021 року судді Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Ганна Вронська та Олена Кібенко взяли участь у ІІ Форумі жіночого лідерства, організованому Асоціацією правників України.

Олена Кібенко звернула увагу, що більшість кар’єрних бар’єрів існує лише в нашій уяві. Вона порадила не думати про можливі перепони та не згадувати старі образи, а просто рухатися вперед. «Для того, щоб бути лідером, не обов’язково обіймати високу посаду: справжнє лідерство виявляється в тому, що людина вірить у свою ідею, намагається зробити все, щоб її реалізувати, а це завжди викликає повагу інших», – зауважила суддя.

У свою чергу Ганна Вронська поділилася корисними порадами щодо поєднання лідерства в професії та у вихованні дітей.

«Дитина — це найкращий маркер чесності. Ви можете хитрувати з друзями, колегами, рідними, навіть із самими собою. Але дитина одразу відчує нещирість. Яким буде ваше ставлення до дитини, таким буде і ставлення дитини до суспільства. Повага до держави та законів починається з поваги до самої дитини», — наголосила суддя.

Варто зазначити, що важливість повної і рівноправної участі жінок у судочинстві на всіх рівнях судової влади вкотре визнана на міжнародному рівні: 28 квітня ц.р. Україна підтримала резолюцію Генеральної Асамблеї ООН про запровадження Міжнародного дня жінок-суддів і стала її співавтором. Цей день відзначатиметься щороку 10 березня.

Нагадаємо, що 42 % суддів Верховного Суду становлять жінки, а в апараті Верховного Суду працює понад 70 % жінок.

У судах першої та апеляційної інстанцій посади судді обіймають 53 % жінок, а серед працівників апарату – 80 % представниць жіноцтва.

Головою Верховного Суду є Валентина Данішевська, яка стала першою жінкою на цій посаді в Україні.