flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Міжнародна науково-практична конференція «Адаптація земельного законодавства України до вимог Європейського Союзу. Гарантії прав на землю»

31 травня 2021, 09:39

3 червня 2021 року о 10:00 відбудеться Міжнародна науково-практична конференція «Адаптація земельного законодавства України до вимог Європейського Союзу. Гарантії прав на землю», організована Верховним Судом.

Конференція є завершальним заходом у четвірці самітів, що ініційовані Касаційним господарським судом у складі Верховного Суду до 30-річчя створення господарських (арбітражних) судів України.

У фокусі уваги заходу – обговорення стану реалізації ідей та цінностей верховенства права у контексті адаптації земельного законодавства України до вимог Європейського Союзу, обговорення гарантій прав на землю та їх практичної реалізації, обмін досвідом і кращими практиками.

Учасники конференції приділять увагу ролі національних судів у забезпеченні права на мирне користування майном, конституційним гарантіям судового захисту прав на землю, практиці Верховного Суду у земельних спорах за участю фермерських господарств, питанням виконання рішень Європейського суду з прав людини, європейській практиці відшкодування екологічної шкоди, повноваженням та компетенції німецьких судів у сфері земельних спорів, практиці Верховного Суду у справах щодо права постійного користування земельною ділянкою в аспекті земельної реформи та щодо способів захисту прав на землю.

Конференція відбудеться в онлайн-режимі.

Захід транслюватиметься на каналі Верховного Суду в YouTube.

За результатами проведення конференції на офіційному вебсайті Верховного Суду будуть опубліковані матеріали заходу, в тому числі виступи та презентації учасників.