flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Верховний Суд розпочав розгляд справи за позом Тараса Козака, до якого застосовано санкції

18 травня 2021, 17:31

18 травня 2021 року Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду розпочав розгляд справи № 9901/39/21 за позовом Тараса Козака, який оскаржує Указ Президента України від 2 лютого 2021 року № 43/2021 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 лютого 2021 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)"», а саме додатка № 1, відповідно до якого застосовано санкції до позивача.

Під час судового засідання представник Служби безпеки України повідомив, що на адресу Верховного Суду надіслано документи (які підтверджують наявність правових підстав для застосування до позивача санкцій), відомості в яких становлять державну таємницю, та просив залучити їх до матеріалів справи.

Суд задовольнив клопотання представника СБУ і залучив документи до матеріалів справи.

Також Верховний Суд ухвалою задовольнив клопотання трьох суддів, які входять до складу судової колегії, про самовідвід через відсутність у них доступу до державної таємниці. Цю адміністративну справу передано для здійснення повторного автоматизованого розподілу між суддями Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду, які мають доступ до державної таємниці.

Детальніше із судовим рішеннями Верховного Суду в цій справі можна ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень –https://reyestr.court.gov.ua/.

За станом розгляду справи можна стежити в розділі «Стан розгляду справ» на офіційному вебсайті Верховного Суду –  https://court.gov.ua/fair/sud9921/.