flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВС вирішив спір між учасниками провадження про перегляд в апеляційному порядку скарг на бездіяльність Генпрокурора

30 березня 2021, 17:38

У зв’язку із поширенням у деяких соціальних мережах та ЗМІ негативної інформації щодо ухвали колегії суддів Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду повідомляємо таке.

26 березня 2021 року колегія суддів Верховного Суду вирішила черговий спір, що виник між учасниками кримінального провадження з приводу того, яким апеляційним судом (загальної юрисдикції чи Апеляційною палатою ВАКС) має розглядатись апеляційна скарга на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 24 грудня 2020 року щодо бездіяльності Генерального прокурора, яка полягає у нездійсненні процесуальних дій щодо розгляду клопотання про вирішення спору про підслідність у рамках досудового розслідування.

За результатами розгляду колегія суддів ВС вказала, що відповідно до вимог закону повноваження Апеляційної палати ВАКС поширюються на рішення цього суду, ухвалені ним як судом першої інстанції. Це провадження розглянуто в порядку ст. 34 КПК України, інші питання під час його розгляду не вирішувалися.

Детальніше з обґрунтуванням позиції Верховного Суду можна буде ознайомитися в проголошеному 30 березня 2021 року повному тексті ухвали від 26 березня 2021 року у справі № 757/50347/20 (провадження № 51-65впс21) в Єдиному державному реєстрі судових рішень – http://reyestr.court.gov.ua/.