flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ВС обговорила з представниками РЄ питання щодо подальшої співпраці

03 березня 2021, 18:35

3 березня 2021 року відбулася зустріч Голови Верховного Суду Валентини Данішевської з представниками Ради Європи: Головою Офісу РЄ в Україні Стіном Ньорловим, директоркою Генерального Директорату програм РЄ Вереною Тейлор та заступницею Голови Офісу РЄ в Україні Оленою Литвиненко. Участь у зустрічі також узяла начальник відділу міжнародно-правової взаємодії ВС Ліна Губар.

Валентина Данішевська привітала Стіна Ньорлова з призначенням на посаду Голови Офісу РЄ в Україні та побажала, щоб перебування на цій посаді було успішним.

Учасники зустрічі відзначили важливість подальшої співпраці, в тому числі і в межах проєкту Ради Європи «Підтримка судової влади України в забезпеченні кращого доступу до правосуддя», який розпочав роботу 1 березня 2021року. Пріоритетними напрямами впровадження проєкту є експертна підтримка України у вдосконаленні законодавства щодо судоустрою, доступу до правосуддя та надання безоплатної правової допомоги; підтримка Верховного Суду та судів нижчих інстанцій у забезпеченні відповідності стандартам Ради Європи доступу до суду, єдності судової практики та дотримання принципу юридичної визначеності; підвищення якості юридичної допомоги в рамках системи безоплатної правової допомоги у цивільних та адміністративних справах.

Крім того, учасники заходу обговорили питання щодо виконання судових рішень, надмірного навантаження на суддів, кадрового дефіциту, недофінансування судової системи, довіри до судової влади, покращення комунікації суддів із суспільством та органами влади, роботи судів у період пандемії.

Сторони домовилися про подальшу співпрацю, яка сприятиме підвищенню якості правосуддя та відповідності судової системи України стандартам РЄ.