flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя КЦС ВС Віктор Кузнєцов пішов у відставку

22 грудня 2020, 17:44

Рішенням Вищої ради правосуддя від 22 грудня 2020 року Віктора Олексійовича Кузнєцова звільнено у відставку з посади судді Верховного Суду у зв’язку з поданням ним заяви про відставку.

Суддівський стаж Віктора Олексійовича становить понад 30 років. У 1990 році Дніпропетровська обласна Рада народних депутатів обрала його суддею Павлоградського міського народного суду Дніпропетровської області. З грудня 1999 року Віктор Кузнєцов працював суддею Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська. У 2006 році його було обрано суддею апеляційного суду Дніпропетровської області, а після створення у 2010 році Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ – призначено суддею касаційної інстанції.

Указом Президента України від 10 листопада 2017 року № 357/2017 Віктора Кузнєцова призначено суддею Верховного Суду до складу Касаційного цивільного суду.

Віктор Олексійович вважає роботу судді своїм покликанням, а виконання професійних обов’язків – самореалізацією. Мету відправлення правосуддя він убачав передусім у захисті прав людини, утвердженні правосуддя як основи державотворення.

Колектив Верховного Суду висловлює подяку Віктору Олексійовичу за плідну роботу в нелегких умовах, бажає подальших успіхів, життєвої наснаги, невичерпної енергії та нових звершень.