flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ВС Валентина Данішевська розповіла про успішні комунікаційні кейси судової влади

09 грудня 2020, 14:59

Голова Верховного Суду Валентина Данішевська взяла участь у віртуальній конференції голів судів Центральної та Східної Європи, яка була присвячена питанню щодо забезпечення громадської підтримки для судової влади.

«У часи розвитку технологій та спілкування у соціальних мережах судам стає все складніше боротися за суспільну підтримку, і ми розуміємо, що прямої залежності між авторитетом судової системи, довірою до неї та безпосередньою роботою судів немає», – зазначила Голова ВС.

Комунікаційна політика Верховного Суду спрямована на побудову діалогу із суспільством, ЗМІ та професійною спільнотою з метою підвищення довіри до судової влади. Зокрема, ВС поступово збільшує свою присутність  у соціальних мережах і месенджерах і вже має офіційні акаунти у Facebook, Twitter, Instagram і Youtube, а також Telegram-канал.

Крім того, Верховний Суд систематично публікує огляди практики касаційних судів і Європейського суду з прав людини, дайджести Великої Палати ВС та щотижневі відеоогляди найцікавіших рішень, ухвалених Верховним Судом.  

Насамкінець Валентина Данішевська поділилася з учасниками конференції успішними кейсами комунікації судової влади із наймолодшою аудиторією і розповіла про «Уроки справедливості». До участі у цьому проєкті долучилися більше 200 суддів, які за два роки провели близько 1200 таких «уроків» для 30 тис. школярів. Дітям пропонується подивитися мультфільм і допомогти його героям вирішити їхній спір.

«За довіру до судової влади та її авторитет треба боротися завжди, і починати слід із наймолодших громадян – із тих, хто сприймає інформацію легко і щиро», – переконана Валентина Данішевська.

Із презентацією Валентини Данішевської можна ознайомитися тут.