flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Публічний інтерес доцільно сприймати як сукупність взаємообумовлених інтересів суспільства і держави – Семен Стеценко

04 грудня 2020, 11:47

У роботі Міжнародного податкового конгресу, який в онлайн-режимі відбувся 3 грудня 2020 року на базі Університету державної фіскальної служби України, взяв участь суддя Верховного Суду в Касаційному адміністративному суді Семен Стеценко.

Виступаючи із доповіддю на тему «Публічний інтерес: сутність та ознаки», суддя звернув увагу учасників на те, що публічний інтерес доцільно сприймати як об’єктивно існуючу сукупність взаємообумовлених інтересів суспільства і держави, що забезпечує задоволення домінантних потреб пересічних громадян та відповідає стану розвитку суспільства. Доведено необхідність диференціювати відмінності публічних, суспільних, колективних, групових інтересів. Навівши приклади, Семен Стеценко аргументував, що публічні інтереси не є простою сукупністю приватних інтересів.

У заключній частині доповіді стверджувалося, що наразі важливо об’єднати зусилля науковців, суб’єктів правотворчої та правозастосовної діяльності з метою формування пропозицій щодо реалізації державної політики, яка має базуватися на таких чинниках: а) розумний баланс публічних та приватних інтересів; б) раціональна фіскальна політика держави; в) сприйняття життя і здоров’я людини як базових пріоритетів діяльності публічно-правових інституцій.