flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя ВП ВС Дмитро Гудима поговорив із майбутніми юристами про побудову кар’єри

02 грудня 2020, 16:55

Суддя Великої Палати Верховного Суду Дмитро Гудима взяв участь в організованому чернівецьким відділенням Європейської асоціації студентів права (ELSA) просвітницькому заході «Online career talks» («Онлайн-розмови про кар’єру»).

Насамперед суддя розповів про власний шлях до юридичної професії та наголосив, що під час навчання дуже важливо виявляти ініціативу: брати участь у наукових гуртках, конференціях, професійних конкурсах, модельних судових засіданнях тощо. Це необхідно, зокрема, для того, аби здобувати навички публічного виступу перед незнайомими аудиторіями. А для того, щоб навчитися грамотно викладати думки у письмовій формі, за словами доповідача, потрібно виконувати практичні завдання з різних юридичних дисциплін, розгорнуто, а не тезами аргументувати відповіді, вправлятися у написанні тез доповідей, статей тощо.

Суддя також зауважив, що студентам слід приділяти увагу вивченню іноземних мов, знання яких дасть змогу мати конкурентну перевагу на ринку певних юридичних послуг, а також вивченню предметів загальноосвітнього циклу, таких як філософія, соціологія, етика, психологія тощо. Адже знання у цих сферах стануть у пригоді в повсякденному житті, зокрема і в практичній діяльності.

Наприкінці виступу Дмитро Гудима відповів на численні запитання слухачів і дав студентам кілька порад щодо проходження співбесіди під час працевлаштування.

«Перед співбесідою слід продумати те, що б ви хотіли донести роботодавцю. Виступ має бути чітко та логічно побудованим і лаконічним. Ключові ідеї бажано викласти в межах трьох хвилин. Крім того, варто продемонструвати готовність виконувати роботу вчасно та якісно, вміння викладати думку як усно, так і у письмовій формі. На співбесіді важливо бути впевненим, але не самовпевненим», – наголосив Дмитро Гудима.