flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Верховний Суд поглиблює міжнародну співпрацю щодо охорони навколишнього природного середовища

03 листопада 2020, 16:18

3 листопада 2020 року судді Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду  Ганна Вронська та Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду Наталія Сакара разом із представниками Європейської мережі прокурорів з охорони навколишнього природного середовища, Виконавчого комітету Європейської Комісії з питань середнього та малого бізнесу (EASME), Форуму суддів ЄС з питань навколишнього середовища (EUFJE) взяли участь у онлайн-зустрічі щодо презентації проєкту «SWiPE – ефективне розслідування злочинів проти дикої природи у Європі». Захід організований Всесвітнім фондом дикої природи (WWF).

 Метою зазначеного проєкту є посилення співпраці судових і правоохоронних органів, взаємодія та співробітництво з питань запобігання та ефективного розслідування злочинів проти дикої природи на національному і міжнародному рівнях.

Як зазначалося під час зустрічі, злочини проти дикої природи є критичною загрозою, проте базових відомостей про них недостатньо, вони, на жаль, зазвичай сприймаються як можливості для великих незаконних заробітків із низькими ризиками, в тому числі через прогалини у законодавстві, недостатній рівень спеціалізованих знань, недостатній моніторинг, проблеми у правозастосовній діяльності.

Учасники дискусії обговорили основні підходи до вирішення питань розслідування злочинів проти дикої природи у Європі та зосередили увагу на виявленні, дослідженні факторів та рушійних сил, що сприятимуть успішній реалізації проєкту  SWiPE.

Нагадуємо, що Верховний Суд із 2019 року є асоційованим членом Форуму суддів ЄС з питань навколишнього середовища (EUFJE) та бере активну участь у заходах, що стосуються охорони навколишнього природного середовища.