flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Верховний Суд не розглядав справу про зняття судимості з В. Лозінського, оскільки рішення про виконання вироку не оскаржується в касаційному порядку

20 жовтня 2020, 19:58

У зв’язку з поширенням у ЗМІ інформації про начебто підтвердження Верховним Судом судового рішення про зняття судимості з В. Лозінського повідомляємо, що Касаційний кримінальний суд у складі Верховного Суду відмовив у відкритті провадження за касаційною скаргою прокурора на ухвалу Київського апеляційного суду від 26 червня 2019 року щодо залишення без змін ухвали Дніпровського районного суду м. Києва від 6 травня 2019 року, якою задоволено клопотання В. Лозінського про зняття з нього судимості.

Як зазначено в ухвалі ККС ВС, зі змісту оскаржуваної ухвали суду апеляційної інстанції вбачається, що вона стосується питань, пов’язаних із виконанням вироку, і постановлена відповідно до розд. VIII «Виконання судових рішень» КПК України. Згідно зі ст. 539 КПК України за наслідками розгляду клопотання про вирішення питання, пов’язаного із виконанням вироку, суд постановляє ухвалу, яка може бути оскаржена в апеляційному порядку.

З огляду на положення КПК України та Конституції України оспорюване рішення суду апеляційної інстанції не підлягає оскарженню в касаційному порядку.

Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 428 КПК України суд касаційної інстанції відмовляє у відкритті касаційного провадження, якщо касаційна скарга подана на судове рішення, яке не підлягає оскарженню в касаційному порядку.

Детальніше з ухвалою ККС ВС у справі № 1-155/2011 (провадження № 51-4302ск19) можна ознайомитися за посиланням http://reyestr.court.gov.ua/Review/83977307