flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя КЦС ВС Валентина Журавель пішла у відставку

15 жовтня 2020, 20:35

15 жовтня 2020 року Вища рада правосуддя звільнила з посади судді Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду Валентину Журавель у зв’язку з поданням нею заяви про відставку.

Валентина Іванівна присвятила роботі в суді понад 22 роки.

У 1989 році вона закінчила юридичний факультет Київського державного університету імені Тараса Шевченка, а в 2013 році здобула науковий ступінь кандидата юридичних наук.

До суддівства Валентина Журавель працювала у відділі соціального забезпечення Печерського райвиконкому міста Києва, відділі соціальної політики та допомоги сім’ї  і дітям Міністерства соціального захисту населення України, пізніше – юрисконсультом, а протягом 1995–1998 років була консультантом секретаріату судової колегії з цивільних справ, помічником судді судової колегії в цивільних справах Верховного Суду України.

У липні 1998 року Валентина Іванівна стала суддею Дніпровського районного суду міста Києва, де пропрацювала майже чотири роки, 2004 року її було призначено суддею Апеляційного суду міста Києва. На цій посаді вона здійснювала правосуддя дев’ять років, а з січня 2011 року і до моменту створення Верховного Суду працювала суддею Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ.

Після успішного проходження конкурсного відбору Указом Президента України від 10 листопада 2017 року Валентина Журавель призначена суддею Верховного Суду у Касаційний цивільний суд.

Працюючи на цій посаді, Валентина Іванівна  завжди дбала про авторитет суддівської професії, докладала зусиль для зміцнення довіри суспільства до судової влади, а також сприяла розвитку наукових досліджень у галузі права. У 2018 році вона успішно захистила дисертацію на здобуття наукового ступеня доктора юридичних наук за спеціальністю «Трудове право; право соціального забезпечення». Валентина Журавель – автор численних публікацій у фахових юридичних виданнях.

Колектив Верховного Суду дякує Валентині Іванівні за плідну роботу, бажає міцного здоров’я, невичерпної енергії, життєвої наснаги, щастя та нових звершень.