flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рішення Ради директорів Міжнародного фонду виборчих систем IFES щодо підтримки України

22 березня 2022, 11:22

Рада директорів Міжнародного фонду виборчих систем (IFES) на засіданні в Арлінгтоні, штат Вірджинія, США, 15 березня 2022 року, цим рішенням заявляє про свою повну підтримку народу України та суверенітету, незалежності та територіальної цілісності Україна.

Рада директорів засуджує вторгнення Російської Федерації в Україну як кричущий акт агресії та порушення міжнародного права, включаючи Гельсінський Заключний акт і Статут Організації Об’єднаних Націй.

Відколи Україна здобула незалежність понад 30 років тому, її народ неодноразово обирав шлях свободи та демократії. Протягом трьох десятиліть IFES має честь підтримувати українців у їхніх зусиллях зміцнити та захистити свою демократію. Рада директорів IFES підтверджує свою постійну солідарність з українським народом, який відважно протистоїть цьому неспровокованому замаху на його свободу та демократію.

Рада директорів віддає належне за внесок нинішніх та колишніх співробітників IFES в Україні, які допомогли будувати українську демократію. Ми солідарні з цими співробітниками IFES, з Центральною виборчою комісією України та з нашими партнерами з громадянського суспільства та представниками установ, з якими ми співпрацюємо.

Рада директорів також визнає важливу роботу тих, хто бореться за демократію та права людини в Росії та Білорусі та навколо них, особливо тих, хто працював проти вторгнення в Україну.

Рада директорів IFES з нетерпінням чекає дня, коли в Україні буде відновлено мир та повага до суверенних і демократичних прав українського народу. Ми зобов’язуємося бути з народом України зараз і в майбутньому.

Опубліковано 16 березня 2022 року.