flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заява IFES про розпуск Асоціації організаторів виборів країн Європи (АСЕЕЕО) через війну Російської Федерації в Україні

22 березня 2022, 10:25

Міжнародний фонд виборчих систем (IFES) шкодує про розпуск Асоціації організаторів виборів країн Європи (ACEEEO) через незаконну війну Російської Федерації проти України.

Ми підтримуємо рішення, прийняте Виконавчим комітетом ACEEEO 11 березня 2022 року. Ця агресія проти суверенної країни несумісна з цінностями мереж, присвячених демократії та виборам. Дії Російської Федерації та Республіки Білорусь зробили неможливим їхнє подальше перебування в об'єднанні.

ACEEEO понад 30 років працювала над створенням спільноти організаторів  виборів задля просуванню демократії та виборчих практик.

Рішення про розпуск ACEEEO не применшує її численних досягнень або вкладу, зробленого для професіоналізації адміністрування виборів у регіоні та за його межами. IFES пишається тим, що брала участь у формуванні ACEEEO, і ми цінуємо наше багаторічне партнерство. IFES сподівається на співпрацю з усіма органами управління виборами, які демонструють справжню відданість демократії та мережам, у яких вони співпрацюють.

Ми продовжуємо стояти на стороні України, Центральної виборчої комісії України та всіх демократичних партнерів регіону.

Опубліковано 11 березня 2022 року.