flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У КГС ВС розпочалася підготовка суддів апеляційних господарських судів

28 січня 2020, 13:51

Вітальною промовою захід відкрили заступник Голови Верховного Суду, голова КГС ВС Богдан Львов і проректор з науково-дослідної роботи НШСУ Наталія Шукліна.

Очільник КГС ВС закликав колег забезпечувати високу якість здійснення судочинства, зауваживши: «Тоді нам не доведеться щось доказувати, розповідати про нашу користь та доцільність існування, бо про нас скажуть відвідувачі – користувачі наших послуг. Це і є найбільш ефективний захист господарських судів від будь-яких зазіхань. А якість правосуддя безпосередньо пов’язана із систематичним навчанням та підвищенням кваліфікації. Адже нині, на жаль, законодавство змінюється настільки часто, що навіть професійному судді важко відслідковувати всі зміни. Тому щоразу потрібно не лише покладатися на власну пам'ять, а й постійно перевіряти себе, аби уникнути помилки». Богдан Львов наголосив, що професійне вдосконалення є запорукою успіху та надає конкурентну перевагу в будь-якій сфері діяльності.

У ході навчальної програми суддівська аудиторія заслухає низку актуальних тематичних лекцій з питань господарської юрисдикції від досвідчених висококваліфікованих суддів, провідних юристів та авторитетних науковців.

Зокрема, суддя – секретар палати для розгляду справ щодо земельних відносин та права власності КГС ВС Тетяна Дроботова роз’яснить проблемні питання щодо застосування норм ГПК України та ознайомить із практикою розгляду господарськими судами спорів, що виникають із земельних правовідносин. Суддя Великої Палати Верховного Суду Лариса Рогач зупиниться на актуальних питаннях забезпечення єдності судової практики та змінах до ГПК України щодо вдосконалення перегляду судових рішень в апеляційному та касаційному порядку. Суддя КГС ВС Ігор Бенедисюк розповість про розгляд спорів, пов’язаних із захистом прав на об’єкти інтелектуальної власності. Суддя КГС ВС Наталія Волковицька висвітлить проблемні питання застосування норм матеріального права в господарському судочинстві. Суддя цього суду Олександр Банасько розгляне практику застосування законодавства про банкрутство.

Після завершення навчальної програми 31 січня 2020 року судді, які пройшли підготовку, отримають відповідні сертифікати Національної школи суддів України.