flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя КГС ВС Єгор Краснов взяв участь у семінарі для голів судів Одеської області

24 січня 2020, 15:10

23–24 січня 2020 року в Одесі відбувся дводенний семінар для голів судів Одеської області «Роль голови суду у забезпеченні дотримання вимог антикорупційного законодавства», організований українсько-канадським Проєктом підтримки судової реформи з метою поглиблення знань і навичок щодо дотримання вимог антикорупційного законодавства та зміцнення суддівської доброчесності.

Вже вдруге спікером заходу став суддя КГС ВС, голова Комітету Ради суддів України з питань дотримання етичних норм, запобігання корупції і врегулювання конфлікту інтересів Єгор Краснов, який розповів про діяльність зазначеного Комітету та здійснив огляд антикорупційних ініціатив в Україні щодо суддів. Він також навів статистичні дані щодо надходження та розгляду звернень Комітетом РСУ за 2019 рік і розповів про ініціативи РСУ щодо запобігання корупції в судах.

Під час виступу Єгор Краснов наголосив, що від особистості голови суду багато в чому залежить забезпечення авторитету та довіри до судової влади в цілому. На його переконання, проведення подібних заходів сприятиме утвердженню суддівської доброчесності.

На думку організаторів, завдяки таким семінарам голови судів зможуть визначати ризики суддівської корупції та справлятися з ними; глибше розуміти роль голови суду у дотриманні вимог антикорупційного законодавства в суді та краще виконувати цю функцію; спілкуватися з суддями очолюваних ними судів у спосіб, який сприятиме зміцненню суддівської доброчесності; створювати в суді атмосферу, необхідну для забезпечення суддівської доброчесності; надавати керівникові апарату суду підтримку у забезпеченні доброчесності працівників апарату суду тощо.

Учасники семінару також обговорили положення Висновку № 21 (2018) Консультативної ради європейських суддів «Запобігання корупції серед суддів», заслухали міжнародних і вітчизняних експертів щодо дотримання вимог міжнародного та національного антикорупційного законодавства й обговорили практичні аспекти його застосування.