flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Можливі форми співпраці обговорили голова КАС ВС Михайло Смокович та Президент ГО «Україна-2050» Евген Чолій

26 серпня 2021, 14:42

Голова Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Михайло Смокович 20 серпня 2021 року зустрівся з Президентом Громадської організації «Україна-2050», Президентом Світового Конгресу Українців (2008–2018 рр.) Евгеном Чолієм, Виконавчим директором ГО «Україна-2050»  Мироном Найдою та членом Ради директорів цієї організації Романом Панчуком.  

У зустрічі взяла участь суддя КАС ВС, в. о. секретаря судової палати з розгляду справ щодо виборчого процесу та референдуму, а також захисту політичних прав громадян Ольга Кашпур.

Евген Чолій зазначив, що одним із напрямів роботи ГО є поборювання  дезінформації про Україну та українську діаспору. Він поінформував, що у 2021 році ГО «Україна-2050» організувала Постійну міжнародну місію медіа-моніторингу щодо дезінформації відносно України та української діаспори. Місія нараховує 166 членів із 56 країн, які здійснюють медіамоніторинг щодо дезінформації про Україну 42 мовами світу.

Під час заходу Президент ГО, зокрема, порушив питання стосовно судової реформи в Україні, можливої співпраці щодо тематичних заходів із судами в Україні, протидії дезінформації у світі про Україну.

Голова КАС ВС Михайло Смокович зауважив, що серед форм співпраці з ГО «Україна-2050» можуть бути проведення семінарів-практикумів, круглих столів з обговорення проблемних питань.

Учасники зустрічі також обговорили питання щодо виборчого процесу, електронного голосування, свободи слова, роботи суду в умовах світової пандемії. Очільник КАС ВС, зокрема, зазначив, що судді та апарат ВС організували робочий процес так, що обмеження, пов’язані з COVID-19, не вплинули на розгляд справ.