flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Лист від Голови Верховного Суду Чеської Республіки

04 березня 2022, 13:18

Лист від Голови Верховного Суду Чеської Республіки

  

Українською мовою:

 

Петр Ангіалоссі, кандидат юридичних наук

ГОЛОВА ВЕРХОВНОГО СУДУ

 

м. Брно, 1 березня 2022 року

Вих. №: Sz 1/2022

 

Шановний пане Князєв,

 

Я отримав Ваш лист від 27 лютого 2022 року стосовно безпрецедентної і прикрої ситуації в Україні, яка наразі стикнулась із агресією зі сторони Російської Федерації, що загрожує основам цивілізованому світу та людству взагалі.

 

Я глибоко засмучений тими подіями, які відбуваються в Україні впродовж останніх кількох днів. Лише невелика кількість людей розуміла, наскільки близькою була війна на європейському континенті.

 

Стосовно Вашого листа я пильно слідкував за ситуацією і відмітив заходи, вжиті урядом Чеської Республіки, а також іншими державними установами, які протягом тривалого часу працюють з наслідками поточної ситуації і роблять все можливе для забезпечення необхідної підтримки українцям усіма можливими засобами. Громадянське суспільство, так само як і окремі особи, також роблять свій внесок у надання гуманітарної допомоги і підтримку біженців з України.

 

Сподіваюсь, що вищенаведене хоча б частково полегшить тягар збройного конфлікту у Вашій країні. Щиро сподіваюсь, що війна на Вашій землі якнайшвидше завершиться, а верховенство права і повага до суверенітету стануть головними принципами на території України. Як казав перший Президент Чеської Республіки Вацлав Гавел: «Правда і любов переможуть брехню і ненависть».

 

Запевняю Вас у своїй найвищій повазі.

 

Петр Ангіалоссі

Голова Верховного Суду Чеської Республіки

 

Всеволоду Князєву

Голові Верховного Суду України

вул. Пилипа Орлика, 8

м. Київ, 01043

УКРАЇНА